Acte necesare pentru schimbarea permisului de circulație

Dincolo de un timp considerabil, pentru a vă schimba permisul de conducere aveți nevoie de mai multe acte. Fie că permisul este expirat, pierdut, deteriorat, v-ați schimbat numele trebuie să vă asigurați că aveți aceste acte atunci când mergeți la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Verifică ofertele de ultimă oră Caroutis. Ai Dacia Logan la super preț!

CE ACTE SUNT NECESARE PENTRU SCHIMBAREA PERMISULUI

– Cartea de identittate a titularului. Este obligatoriu ca atunci când vă prezentațila DPRICV să aveți la duneavoastră actul de identitate valabil în original, dar și o copie xerox a acestuia.

– cerere de schimbare a permisiului. Există două modalități prin care o puteți completa: fie o luați de la ghișeul DPRICV, fie o completați în format electronic.

– dovada achitării contravalorii permisului de conducere. începând cu luna iunie, DPRICV a ridicat anumite taxe, inclusiv cea pentru eliberarea unui nou permis de conducere. Astfel, pentru permis trebuie să achitați 89 de lei. Suma poate fi plătită atât la ghișeu, cât și online. Dacă optați pentru plata cu ajutorul internetului, o puteți face fie prin internet banking fie prin mandat poștal.

CUM SE POATE FACE PROGRAMARE PENTRU SCHIMBAREA PERMISULUI

– permisul vechi. În cazul în care permisul nu este pierdut, este nevoie de prezentarea la ghișeu a permisului vechi, în original. Acesta vi se va reține la DPRICV. Îți livrăm orice mașină oriunde în România prin serviciul nostru complet

– fișa medicală. Este nevoie ca acest document să fie emis de o unitate medicală autorizată și să ateste fapul că persoana care intenționează să obțină un permis nou de conducere, este aptă din punct de vedere medical să conducă “autovehicule” din categoria celor pentru care solicită eliberarea permisului.

După cum știți se întâmplă de multe ori ca la DPRICV, mai ales la sucursala din București, să fie aglomerație și să pierdeți ore bune la cozi. E bine de știut că vă puteți programa și online, pe site-ul DPRICV.ro. Vă puteți alege ora și ziua care vă convin. Vi se vor indica, astfel, ora și ziua, și de asemenea, ghișeul la care să vă prezentați. Țineți cont însă că că dacă întârziați, fie și câteva minute, riscați să pierdeți programarea.

După depunerea actelor, în decurs de câteva ore veți avea un permis de conducere nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *