Care este pedeapsa în cazul în care conduci cu permisul expirat

Timpul necesar refacerii permisului de conducere poate fi uneori un obstacol în calea celor cărora urmează să le expire. Nu este însă nicidecum o scuză pentru a circula cu un act expirat, mai ales că și amenda pentru o asemenea contravenție este destul de mare. E bine să fii foarte atent la termenul de valabilitate și să știi cât trebuie să achiți dacă ești prins cu permisul expirat. Verifică ofertele de ultimă oră Caroutis. Ai Dacia Logan la super preț!

CARE ESTE PEDEAPSĂ DACĂ VEI CONDUCE CU PERMIS EXPIRAT

În 2020, guvernanții au luat în calcul majorarea punctului de amendă, însă creșterea nu s-a mai produs, iar spre satisfacția șoferilor punctul de amendă a rămas în continuare 145 de lei.

Acest lucru menține amenda pentru permis expirat în limitele anterioare. Astfel, șoferii prinși cu carnet expirat vor primi între 6 și 8 puncte amendă, ceea ce înseamnă în bani o sancțiune cuprinsă între 870 și 1160 de lei (6 x 145 lei sau 8 x 145 lei). În ambele cazuri, suma se înjumătățește dacă este achitată în 15 zile de la data primii amenzii.

Cel mai bine e să evităm situațiile în care am putea ajunge în situații neplăcute. De obicei, dacă te prezinți la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor de dimineață, în decursul aceleiași zile vei avea un permis nou de conducere. Dacă te prezinți în cea de-a doua parte a zilei pentru preschimbarea permisului, vei intra în posesia lui în ziua următoare. Îți livrăm orice mașină oriunde în România prin serviciul nostru complet

ACTE NECESARE PENTRU SCHIMBAREA PERMISULUI

– actul de identitate al solicitantului în original și copie;
– fișa deținătorului permisului (o găsești fie la ghișeu, fie pe internet);
– dovada plății contravalorii permisului (68 lei. Se poate achita la CEC Bank, trezorerie sau direct la ghișeu DPRICV)
-în cazul cetățenilor străini, pașaportul și certificatul de înregistrare, permisul de ședere sau cartea de rezidență în România;
-fișa medicală în original, completată de o unitate de asistență medicală autorizată, din care rezultă că titularul este apt să conducă autovehicule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *