Care sunt limitele de viteză în România pentru fiecare tronson de drum

Care sunt limitele de viteză în România în funcție de tronsonul de drum pe care se circulă? Conform ultimelor actualizări din codul rutier, șoferii trebuie să respecte anumite viteze în localitate, dar și în afara acestora. Caroutis îți explică, în detaliu, ce ai voie și ce nu, dar și la ce trebuie să fii atent când mergi prin localități și nu numai.

Mașini premium de închiriat la prețuri mici. Verifică oferta!

Conform codului rutier, conducătorul de vehicul trebuie să respecte regimul legal de viteză. Și nu doar atât, pentru că fiecare șofer este obligat și își adapteze viteza în funcție de condițiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță.

Care este limita de viteză în localități?

Limita maximă de viteză în localități este de 50 km/h. Însă trebuie să fiți atenție, pentru că pe anumite sectoare de drum din interiorul localităților, în funcție de gradul de periculozitate, administratorul drumului poate stabili, pentru autovehiculele din categoriile A și B, și limite de viteză superioare, dar nu mai mult de 80 km/h.

Îți livrăm orice mașină oriunde în România prin serviciul nostru complet

Pentru ca în localități să se meargă cu mai mult de  50 km/h este nevoie, cu titlu obligatoriu, de avizul poliției rutiere. Pe anumite sectoare de drum, ținând seama de împrejurări și de intensitatea circulației, administratorul drumului, cu avizul poliției rutiere, poate stabili și limite de viteză inferioare, dar nu mai puțin de 10 km/h pentru tramvaie și de 30 km/h pentru toate autovehiculele.

Verifică ofertele de ultimă oră Caroutis. Ai Dacia Logan la super preț!

Care sunt limitele de viteză în afara localităților

Limitele de viteză în afara localității pentru vehiculele din categoriile A şi B sunt: 130 km/h pe autostradă, 100 km/h pe drumuri expres, naţionale și europene, 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri.

Limitele de viteză în afara localității pentru vehiculele din categoriile C, D şi din subcategoria D1 sunt: 110 km/h pe autostrăzi, 90 km/h pe drumurile expres, naţionale și europene, 80 km/h pe celelalte drumuri

Limitele de viteză în afara localității pentru vehiculele din categoriile A1, B1 şi C1, sunt: 90 km/h pe autostrăzi, 80 km/h pe drumurile expres, naţionale și europene, 70 km/h pe celelalte drumuri

Limitele de viteză în afara localității pentru tractoare și mopede, vehicule cu gabarit depășit sau care tractează remorci: Pentru tractoare și mopede, există o limită generală de 45 km/h. În cazul vehiculelor cu mase şi/sau gabarite depăşite ori care transportă produse periculoase, viteza maximă admisă este de 40 km/h în localităţi, respectiv 70 km/h, în afara lor ș.a.m.d.

Cele mai bune prețuri de pe piață la modele BMW. Verifică lista și rezervă o mașină

Viteza maximă admisă în afara localităților pentru autovehiculele care tractează remorci sau semiremorci este cu 10 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care face parte autovehiculul trăgător

Limitele de viteză pentru începători

Viteza maximă admisă în afara localităților pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puțin de un an practică de conducere sau pentru persoanele care efectuează pregătirea practică în vederea obținerii permisului de conducere este cu 20 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse, se precizează în codul rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *