Câți kilometri mai poți parcurge după ce se aprinde martorul de combustibil

Dacă vrei să știi câți kilometri mai ai la dispoziție după ce se aprinde martorul din bord pentru combustibil, trebuie să îți înțelegi mașina și modul în care aceasta funcționează. Pentru că acești kilometri rămași de mers în caz că ai rămas fără combustibil sunt influențați de consumul maşinii, condiţiile meteo, tipul de teren pe care te afli şi stilul de condus.

Verifică ofertele de ultimă oră Caroutis. Ai Dacia Logan la super preț!

Cum să calculezi ce spune martorul de combustibil

Vrei să afli cât de mult poți să mergi cu ce mai ai în rezervor? Ține minte că estimarea se poate realiza dacă îți cunoşti consumul mediu şi capacitatea rezervorului. Şoferii îşi cunosc de obicei consumul, asta în cazul în care nu au computer de bord care să-l afişeze, iar capacitatea rezervorului o poţi afla din talonul maşinii.

Becul indicatorului de combustibil se aprinde în jurul valorii de 10% din total. Atenţie, această valoare poate să varieze de la marcă la marcă, deci calculul este estimativ şi nu reprezintă un calcul exact. Indicat este să nu ajungi să se aprindă becul pentru consum pentru a face alimentarea.

Mașini premium de închiriat la prețuri mici. Verifică oferta!

Pentru a înțelege exact, o să luam ca exemplu o maşină cu un consum de 7 litri la 100 km şi un rezervor cu o capacitate de 50 de litri.

Se înmulţeşte capacitatea rezervorului cu 0,1 (sau valoarea procentuală care corespunde rezervei-dacă o cunoaşteţi), iar rezultatul în acest caz este 5. Apoi, această cifră se înmulţeşte cu numărul de kilometri pe care îl puteţi parcurge cu 1 litri de combustibil.

În cazul unui consum de 7 litri la 100 kilometri, avem 100/7, deci 14,2 km/litru. Deci vom aveam 5×14,2, iar rezultatul va fi 71. Deci vom mai putea parcurge cel mult 71 de km în configuraţia de mai sus.

Îți livrăm orice mașină oriunde în România prin serviciul nostru complet

Nu aștepta să te avertizeze martorul de combustibil

Mai poți afla cât de ține rezerva de 10% în momentul în care ajungi la o benzinărie.  Dacă ești la o staţie de alimentare imediat ce se aprinde becul, calculezi câți litri intră în rezervor până când îi faci plinul. Din total se scade această valoare din capacitatea rezervorului şi aflăm marja de combustibil oferită de rezervă.

Cele mai bune prețuri de pe piață la modele BMW. Verifică lista și rezervă o mașină

Înmultim cu numărul de kilometri pe care îi parcurgem cu 1 litru de combustibil şi aflăm distanţa maximă aproximativă pe care o mai putem parcurge până la golirea rezervorului.

Sfatul nostru este să vă îndreptaţi către o staţie de alimentare când se aprinde becul, nu este recomandat de către nimeni să vă bazaţi 100% pe acest calcul din simplul fapt că valorile pot fi diferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *