Ce înseamnă, de fapt, Bluemotion?

Blue Motion este un mix de tehnologii creat de Wolkswagen care combină mai multe sisteme. Doar două modele ale producătorului german sunt însă echipate 100% cu Blue Motion, deși mai multe sunt considerate că ar avea această combinație de sisteme. Verifică ofertele de ultimă oră Caroutis. Ai Dacia Logan la super preț!

E vorba despre Wolkswagen Golf și Wolkswagen Polo.Tehnologiile care creează mixul Blue Motion sunt următoarele: Start/Stop, Anevelope cu rezistență ridicată, Aerodinamism al design-ului, recuperarea energiei de la frânare, propulsia. Practic, cu ajutorul acestor tehnologii se reduce consumul de combustibil și se reduc emisiile de dioxid de carbon.

CE SISTEME COMPUN TEHNOLOGIA “BLUE MOTION”

Tehnologia START – STOP. Este util situațiile în care, de exemplu, oprit în coloană la semafor, nu ai nevoie ca motorul să fie pronit. Cu ajutorul acestei tehnologii, motorul se oprește în momentele în care autoturismul staționează. Astfel se reduce consumul de combustibil, dar și emisiile.

Anvelope cu rezistență ridicată – aceste anvelope ajută la reducerea cosumului de benzină/motorină datorită specificului lor – sunt create astfel încât să fie redusă frecarea dintre drum și cauciuc. Astfel, frecarea fiind la un nivel scăzut, pentru menținerea mișcării de rotație se folosește mai puțină energie.

Aerodinamismul designului – Blue Motion intervine chiar și în privința designului automobilelor. Reducerea a consumului de combustibil se face cu cât autoturismul este mai aerodinamic. Un nivel ridicat de aerodinamism face ca rezistența la înaintare să fie mai mică. Mașini premium de închiriat la prețuri mici. Verifică oferta!

CE ÎNSEAMNĂ “BLUE MOTION”

Recuperarea energiei de la frânare – Unul dintre momentele în care se pierde energie este atunci când se frânează. Automat, pentru a prinde din nou viteză, trebuie să accelerezi, deci să consumi combustibil. Aici intervine sistemul de recuperare a energiei de frânare, care cu ajutorului alternatorului, înmagazinează energia pierdută și o recliclează. Astfel, e diminuat consumul de combusitibl pentru că prin reciclare se produce un proces care ușurează încărcarea motorului.

Propulsia – un motor cu propulsie dotat cu tehnologie Blue Motion, acționeaza contra intuitiv. Astfel, propulsia nu crește consumul de combustibil. Din contră, echiparea Blue Motion ajută propulsia să ofere plus de putere doar atunci când e necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *