Ce mașini sunt atât de durabile încât depășesc fără emoții și probleme mecanice 300.000 de kilometri

“Nu se mai construiesc mașini cum se construiau odată..” e o vorbă pe care o auzim des sau, poate, ne-am surprins chiar pe noi înșine suspânând-o atunci când ni s-a defectat ceva la mașină. Nu e vorbă inventată fără să aibă o bază. Obiceiurile de consum s-au schimbat  și, o dată cu ele, și felul în care se construiesc mașini.

Totuși, care sunt cele mai rezistente autoturisme ale vremurilor noastre? Ce din ce este pe piață poate rula peste 300.000 de kilometri fără mari probleme mecanice?

Ți s-a întâmplat, probabil, și ție să urci într-un taxi, să-ți arunci din întâmplare ochii la kilometraj, și să vezi că are peste 500.000 de mii de kilometri rulați. Ei bine, da, există autoturisme, inclusiv Dacia Logan, care pot ajunge la asemenea performanțe. Ține însă de multe aspecte ca un autoturism să reziste mult timp fără reparații. Foarte importante sunt stilul de condus al șoferului, starea drumurilor pe care circulă, condițiile meteo etc. Mașini premium de închiriat la prețuri mici. Verifică oferta!

TOP 5 CELE MAI REZISTENTE MAȘINI DIN LUME

5. Tesla Model S
Este o mașină electrică folosită mult de companiile de car sharing, ceea ce arată că este un model fiabil. Într-un singur caz s-a întâmplat ca o astfel de mașină să depășească un miliom de kilometri. În rest, deși există multe reclamații legate de acest model, acesta a fost inclus de compania americană Iseecars în topul automobilelor cu mare fiabilitate.

4. Audi TT
Este modelul sport cu cele mai mari performanțe din punct de vedere al fiabilității. Analiza celor de la iseecars include doar automobilele trecute de 241.000 km, iar experții de peste ocean au ajuns la concluzia că Audi TT poate depăși granița celor 300.000 km.

3. Toyota Prius
A prins modiumul grație mecanicii simple și a motorului termic aspirat. Toyota Prius e un model care poate ajunge la sute de mii de kilometri fără să aibă pe parcurs probleme mecanicel. Conform statisticii, dintre mașinile aflate încă în circulație, 2% au depășit 320.000 km fără să aibă nevoie de reparații.

2. Honda Civic
Honda Civic a depășit cu puțin performanța modelului Toyota Prius. Astfel, 2,3% dintre autoturismele aflate în circulație au depășit 320.000 km. Honda este, oricum, o marcă cunoscută pentru fiabiliatatea ei, așa că, situarea modelului Civic pe locul 2, nu reprezintă o surpriză.

MAȘINA CARE DEPĂȘEȘTE LEJER 300.000 DE KM

1. Toyota Land Cruiser
Iată, Toyota prinde două poziții pe podiumul celor de la Iseecars. Lider detașat în top, Land Cruiser se laudă că 16% din toate mașinile fabricate au depășit 320.000 km fără probleme. Acest model e primul în clasament atât la SUV-uri cât și la general. Îți livrăm orice mașină oriunde în România prin serviciul nostru complet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *