Ce semnificație au martorii de bord?

Martorii de bord rămân o problemă pentru cei mai mulți șoferi atunci când se aprind. Tocmai de aceea, ghidul oferit de Caroutis vine să te ajute, rapid, când vrei să află ce înseamnă becul aprins din bord.

Verifică ofertele de ultimă oră Caroutis. Ai Dacia Logan la super preț!

În primul rând, trebuie să știți că martorii de bord se împart în 4 categorii, fiecare culoare având semnificația sa. Așa o să puteți să vă dați seama mai ușor dacă aprinderea unui martor de bord este o problemă ce necesită o rezolvare rapidă sau nu.

1. Martorii de bord de culoare verde

Martorii de bord de culoarea verde sunt martorii inofensivi și au ca scop o informare activă. De exemplu, martorul de semnalizare, ori cel de funcționare a luminilor de fază scurtă.

Mașini premium de închiriat la prețuri mici. Verifică oferta!

2. Martorii de bord de culoare galbenă

Martorii de bord de culoare galbenă sunt cei care ne avertizează de probleme active, pasive ori intermitente. De cele mai multe ori, aceste probleme nu obligă șoferul să imobilizeze autovehiculul sau să ducă mașina de urgență la service.

Martorul de bord de culoare galbenă sau portocalie, depinde de producător ce culoare alege, poate să îți arate probleme la sistemul de control al stabilității, apă în filtrul de combustibil, degivrare lunetă, senzorul de ploaie sau că este necesar să treceți pe la service.

Îți livrăm orice mașină oriunde în România prin serviciul nostru complet

3. Martorii de bord de culoare roșie

E, bine, martorii de bord de culoare roșie necesită mai multă atenție din partea dumneavoastră. Aceștia sunt martorii care, de regulă, impun imobilizarea mașinii. Asta dacă nu, deja, acest lucru s-a și întâmplat.

Martorii de culoare roșie indică, în marea lor majoritate, defecțiuni la nivelul vehiculului. Culoarea roșie poate să îți semnalizeze că ai portbagajul deschis, nivelul sub limită a combustibilului, probleme la temperatura motorului, probleme cu uleiul de motor, defecțiuni la motor sau la emisii, faptul că portierele sunt deschise și, în general, orice aspect care poate să îți pună viața în pericol, atât ție cât și pasagerilor.

Cele mai bune prețuri de pe piață la modele BMW. Verifică lista și rezervă o mașină

Sunt și excepții, precum martorul care indică faptul că frâna de mână este activă sau că nu ți-ai pus centura de siguranță. Martorii de bord de culoarea roșie sunt însoțiți, de multe ori, de avertizări sonore sau de un mesaj pe bord.

Martorii pot fi diferiți de la un producător la altul ca afișaj (culoare și chiar variațiuni ale modelelor inconițelor). Martorii de bord BMW sau martorii de bord Opel sunt asemănători, de exemplu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *