Ce trebuie să verifici atent înainte să închiriezi o mașină

Atunci când închiriezi o mașină cu siguranță te gândești la confortul și la modul rapid în care îți asiguri deplasarea spre zonele dorite. Însă ceea ce trebuie să știi este că închirierea presupune și niște aspecte pe care, probabil, nu le știai. Caroutis îți explică la ce trebuie să fii atent înainte să semnezi câteva acte care te pot costa mai mult decât credeai.

Primul aspect important recomandat de specialiști sunt condițiile de asigurare. Asigurarea Casco este, de obicei, inclusă în preț, însă uneori are o fransiză de până la 1500 de euro. Acest aspect mai poate fi găsit sub denumirea de CDW Deductible.

Ce presupune acest aspect?

Dacă cel care a închiriat mașina face accident, o să suporte din propriul buzunar reparația. Costurile vor fi până la nivelul fransizei. Firmele de rent a car vor bloca acești bani pe card și vor fi deblocați doar la finalul acordului dintre șoferul care a închiriat mașina și firmă. Important de știut că în multe locuri nu sunt acceptate carduri de debit.

Verifică atent mașina pe care o închiriezi!

Cei mai mulți dintre noi, atunci când închiriem o mașină, o facem pe grabă și uităm un detaliu capital: verificarea autovehiculului pe care îl închiriem.

Sfatul nostru este ca prima oară să verifici și să compari ofertele, iar după ce te-ai decis ce mașină dorești, să o verifici cu foarte mare atenție. Astfel, scapi de posibilitatea ca firma să îți impute eventualele daune ale mașinii.

De asemenea – atenție! – unele firme iau în calcul și zona geografică în care șoferul dorește să ajungă. Este un aspect pe care mulți șoferi nu îl iau ca posibilitate de recalculare al prețului pe zi al mașinii.

Închirierea auto câștigă tot mai mult capital de imagine

Cere informații suplimentare când închiriezi o mașină

Da, trebuie să ceri informații suplimentare! Nu te abține să întrebi, de exemplu, dacă firma oferă și în ce condiții o face scaune suplimentare pentru bebeluși. Prețul poate fi unul destul de piperat!

De asemenea, dacă nu înțelegi un paragraf din contract sau ți se pare ambiguu, dezbate-l cu reprezentantul firmei de închirieri auto. Sunt amănunte care, la fel, își pot lua o sumă de bani considerabilă din buzunare.

Dacă ai dorit o mașină cu opțiuni special cerute de tine, asigură-te că înțelegerea este respectată.

Autovehiculul nefiind mașină personală, e bine de știut că în cazul unui accident este recomandat ca firma de închirieri auto să fie sunată.

Pentru evitarea totală a unor neplăceri, este recomandat să păstrați contractul încă o perioadă după ce termenul înțelegerii a expirat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *