Cele mai bune locuri de vizitat în apropierea Bucureștiului

Adesea, agitația orașului te face să visezi la evadări departe de haosul și de gălăgia fiecărei zilei. Din fericire, în preajma fiecărui oraș există oaze de liniște, locuri de poveste, care îți pot umple bateriile. Și în cazul Bucureștiului e valabil acest lucru. În orice direcție ai ieși din capitală ai multe de văzut, de vizitat, locuri perfecte pentru relaxare. Îți livrăm orice mașină oriunde în România prin serviciul nostru complet

CELE MAI BUNE LOCURI DE VIZITAT IN APROPIERE DE BUCUREȘTI

Dacă ieși din București pe DN 1 sau prin Voluntari, la doi pași ai Pădurea Băneasa. Indiferent de anotimp, peisajul are aici ceva aparte. Cert este că oricând te poți bucura de liniște pe cărările din pădure. Ai și grădina Zoologică aproape dacă ai chef, poți încinge un picnic sau o partidă de badminton sau îți poți lua bicicleta pentru o altfel de aventură.

Tot prin nordul capitalei, e ieșirea către un alt loc de vis, ceva mai departe de această, dar dacă pleci de dimineață poți petrece câteva ore bune pe… Valea Doftanei. Se află la o oră și 30 de minute de București, iar lacul Paltinu, cheile Doftanei, pajiștile și pădurile de acolo te vor cuceri. Verifică ofertele de ultimă oră Caroutis. Ai Dacia Logan la super preț!

Nu departe de Valea Doftanei e un alt obiectiv pe care îl poți lua în calcul este Slănic Prahova. Se află tot la o oră și jumătate de București, iar salina de acolo e o oază de sănătate. Se poate vizita oricând, iar începând de toamna programul de vizitare e de la 8.30 până la 15.30 în timpul săptămânii (ultimul transport către subteran e la 14.30) și de la 8.30 la 16.30 în weekend (ultimul transport către subteran e la 14.30). Ai multe posibilități de petrecere a timpului în salină: de la plimbare prin aer curat, la ping pong, biliard și karturi. Poți inclusiv să tragi un pui de somn într-unul dintre paturile amenajate într-una dintre galerii. Ține cont că în salină sunt 12 grade, indiferent când o vizitezi. Așadar, nu uita ceva gros de îmbrăcat!

LOCURI SUPERBE LÂNGĂ BUCUREȘTI

Drumul dinspre București spre Giurgiu te poate duce la Parcul Național Comana, la aproximativ o oară de capitală. Poți petrece aici o zi întreagă fără să te plictisești. Ziduri de escaladă, bărci de închiriat, alei lungi pentru plimbări, un restaurant la care să poposești la prânz și multe altele, într-un decor de vis. Dacă nu-ți ajunge o zi, poți să te și cazezi acolo, la Casa Comana.

Dacă pentru tine adrenalina înseamnă relaxare, dă o fugă la Extreme Park de la Cernica. La 15 km de București ai la dispoziție tiroliană, tir cu arcul, paintball, trasee în copaci etc. Tariful pentru adulți este 40 de lei, pentru copiii peste 12 ani, 30 de lei, iar pentru cei între 6 și 12 ani, 20 de lei. Dacă tot ești în zona, poț vizita și Mănăstirea Cernica.

La aproximativ 20 de kilometri de București se află domeniul Știrbei, o vizită care poate fi culturală și relaxantă. Se poate vizita palatul Știrbey, capela neobizantină cu elemente neogotice “Sfânta Treime” și turnul de apă proiectat de Anghel Saligny în urmă cu 100 de ani pentru a asigura apa necesară domeniului. Intrarea nu costă, puteți parca în imediata apropiere a intrării, iar plimbarea în sine, la pas pe domeniul Știrbey, nu costă. Peisajul te poate transpune într-o atmosferă de epocă, palatul fiind construit la mijulocul secolului al 19-lea. O să dai peste arbori seculari, lebede care plutesc pe lac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *