Care sunt cele mai importante aeroporturi din România

Care sunt cele mai importante aeroporturi din România?

înainte de a publica lista celor mai importante aeroporturi din România, trebuie să vă uitați pe clasamentul anterior făcut de caroutis.com.

Deși nu doar că nu ne comparăm cu cele mai mari aeroporturi din lume, dar suntem departe de lumea civilizată, în România sunt mai multe aeroporturi care aduc un număr destul de mare de persoane.

Henri Coandă, lider de piață

În România, cel mai cunoscut, important și tranzitat aeroport rămâne cel din Otopeni, Henri Coandă. În jur de 40 de companii aeriene decolează și aterizează pe aeroportul de la periferia Capitalei, în jur de 5 milioane de oameni călcând pe terminalele românești. De menționat că numărul de pasageri crește de la un an la altul.

Conform statisticilor, creșterile în ultimii ani ale persoanelor care au tranzitat aeroportul Henri Coandă au fost de 7-10%.

Aeroportul din Cluj înflorește de la un an la altul

Aeroportul din Cluj-Napoca este al doilea aeroport din România ca importanță. După ce orașul a cunoscut un boom imobiliar și economic, aeroportul din Ardeal a început să fie tranzitat de sute de mii de persoane. În momentul de față, aproximativ 800.000 de oameni ajung în inima României prin aeroportul din Cluj. Creșterea este cu aproxiativ 15% față de anul anterior. Datorită creșterii traficului, în 2011 au fot demarate lucrările de investiţii la aeroportul din Cluj.  Acesta are în proiect două părți: realizarea unei piste de 2.100 de metri şi ulterior prelungirea până la 3.100 de metri.

Aeroportul din Timișoara a suferti o scădere drastică în ultimii ani. Lipsa investițiilor, precum și prețurile piperate ale companiilor aeriene pe ruta București – Timișoara au dus la o reducere uriașă a numărului de pasageri. Deși este considerat poarta României către Occident, autoritățile din Timișoara nu au reușit să gestioneze așa cum trebuie potențialul orașului și, implicit, a aeroportului.

Aeroportul din Timișoara, din ce în ce mai puțin tranzitat

Cu 20% a scăzut numărul de pasageri pe aeroportul din Timișoara, o cifră care trebuie să dea de gândit celor care se ocupă de gestiunea terminalelor. Un al moment cheie pentru aeroportul din Timișoara a fost și ieșirea din circuit a companiei Carpatair. Aceasta a intrat în insolvență în urmă cu câțiva ani.

Nu doar Timișoara se află în picat. Și aeroporturile din Sibiu, Oradea, Satu Mare și Arad, celelalte aeroporturi importante din România, au primit un număr mai mic cu 5-10%. Tranzitul este mai mic din mai multe motive, însă unul dintre ele ține de prețul piperat.

Cel mai mic trafic de pe lista aeroporturilor din România s-a înregistrat pe aero­por­tu­rile din Tulcea şi Băneasa (București), Satu Mare (7.500 de per­soane), Baia Mare (8.700 de persoane).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *