Cum arată Dacia cu doar 25 de cai putere. La un moment dat a fost interzisă pe străzi

Dacă ar mai exista astăzi,Dacia dotată cu mai puțin de 25 de cai putere s-ar putea cu autoturisme ca Smart, Fiat 500 sau Mini. E vorba despre Dacia 500 sau Lăstun, automobilul românesc apărut în 1988, destinat celor care circulă mai ales prin oraș și pentru care spațiul nu reprezintă o cerință atunci când își aleg o mașină. La un moment dat micuțul automobil a fost interzis de Comsia pentru Standarde, Metrologie și calitate. Verifică ofertele de ultimă oră Caroutis. Ai Dacia Logan la super preț!

CE DOTĂRI AVEA DACIA LĂSTUN

Modelul Dacia Lăstun, cu 22,5 cai putere s-a născut dintr-o întâmplare. Inginerul Dan Boboescu crease un alt model, un break căruia i-a tăiat “spatele”. Atsfel, dintr-o idee de a crea o mașină pentru raliuri cu tracțiune integrală, a ieșit un proiect care a fost produs la Timișoara, la Uzina Tehnometal. Dincolo de cei 22,5 cai putere, Dacia 500 mai era dotată cu un motor în patru timpi și consuma puțin – 4,5 litri la sută de kilometri în oraș și 3,3 litri în afară.

Viteza maximă pe care o atingea era de cel mult 70 de km/h, avea o greutate puțin peste o jumătate de tonă și doi adulți și doi copii puteau călători civilizat cu Dacia Lăstun. Cît despre cutia de viteze, aceasta era în patru trepte, cu schimbătorul poziționat la volan. Îți livrăm orice mașină oriunde în România prin serviciul nostru complet

DE CE A FOST INTERZISĂ PRODUCȚIA DACIEI 500

Interesant este că modelul 500 nu a fost niciodată omologat. Au fost produs în total în jur de 6500 de mașini în trei serii, însă după 1990, modelul nu a mai reprezentat mare interes. S-au făcut numeroase compromisuri în ceea ce privește materialele folosite la construirea Daciilor și în special a modelului Lăstun. Caroseria era dintr-o tablă subțire, situație care a ieșit la lumină abia după Revoluția din 1989. Site-ul Historia.ro, citând dintr-o ediție a ziarului Adevărul din 1990, a readus în fața publicului pericolele care-i pășteau pe posesorii Lăstunului. Cutia de viteze blocată, probleme la închiderea ușilor, bobine de inducție arse, tobe de eșapament căzute, defecțiuni la pompa de benzină sunt doar câteva dintre problemele semnalate de șoferi.

În 1991 a încetat producția a încetat, după ce Dacia Lăstun a fost interzisă de Comisia Națională pentru Standarde, Metrologie și Calitate. Un an mai târziu s-a închis și fabrica de la Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *