Cum poți plăti online vinieta și taxa de drum pentru Ungaria

Ungaria este unul dintre cele opt state europene care prevede achitarea unei viniete. În statul vecin această taxă vizează circulația pe majoritatea autostrăzilor și pe anumite drumuri rapide. Plata vinietei se poate face fie la punctele de trecere a frontierei, fie mult mai simplu, online. Verifică ofertele de ultimă oră Caroutis. Ai Dacia Logan la super preț!

Varianta online oferă, la rândul ei, două posibilități de plată a vinietei: fie cu ajutorul aplicației Tpark, disponibilă în AppStore și GooglePlay, fie pe diverse site-uri care oferă această facilitate.

CUM PLĂTEȘTI VINIETA ONLINE ÎN UNGARIA

Aplicația Tpark este extrem de ușor de folosit, odată instalată pe telefonul mobil. Selectați opțiunea “Vignette”, apoi alegeți Ungaria, introduceți numărul de înmatriculare, tipul vehicului și durata de valabilitate a vinietei și ai ajuns la ultimul pas, acela de introducere a datelor cardului. Ceea ce este interesant la această aplicație este faptul că, prin intemrediul ei, puteți achita și rovinieta, de asemenea, taxa de pod de la Fetești și diverse parcări de pe teritoriul României și Ungariei,

Așa cum este menționat și anteriori, puteți plăti și pe anumite site-uri. Unul dintre acestea, disponibil și în limba română este https://hu-vignette.com/ro/. Nu aveți nevoie decât de numărul de înmatriculare. Prin această metodă nu aveți nevoie să lipiți în geam autocolantul care se dovedească achitarea taxei.

Vinieta pentru statul maghiar este de aproximativ trei ori mai scumpă decât în România, Ce-i drept, și drumurile ungurilor sunt mai bune decât cele din România. Există mai multe tipuri de viniete, clasificate în funcție de valabilitate.  Mașini premium de închiriat la prețuri mici. Verifică oferta!

PREȚURI VINIETA UNGARIA AUTOTURISME:

-10 zile -14,90 euro / 72,3 lei (vinieta este valabilă de la data indicată și încă nouă zile, până în ziua 10, ora 23:59)

-o lună – 18,80 euro / 91,18 lei

-un an – 139,80 euro / 678 lei

-un an (la nivel de județ) – 19,90 euro / 96,5 lei (este o vinietă valabilă doar în județul pentru care este cumpărată din momentul achiziției până la 31 ianuarie, anul următor).

Vinieta este valabilă de la o dată pe care o puteți indica în momentul achiziției, fie că alegeți să plătiți online, la ghișeu sau la benzinărie. În principiu, nu puteți achita vinieta după ce ați călătorit pe un tronson cu plată. Există totuși o excepție de la această regulă – atunci când este achitată în primele 60 de minute de la intrarea pe un tronson de șosea cu plată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *