Cum se înmatriculează o mașină în 2021. Care sunt pașii de urmat

Înmatricularea auto în 2021 presupune parcurgerea unor pași exacți, care depind de tipul autovehiculului, de proveniența acestuia, dar și de proprietarul mașinii. Trebuie să știți că este o diferență între a înregistra o mașină pe persoană fizică sau judiciară.

Verifică ofertele de ultimă oră Caroutis. Ai Dacia Logan la super preț!

Cum se înmatriculează o mașină în 2021

Nu contează dacă mașina este cumpărată pentru prima dată sau a fost luată second-hand, înmatricularea este obligatorie. Astfel, înmatricularea se va face pe baza datelor de indentificare ale proprietarului, urmând ca acestuia să-i fie eliberat atât un certficat de înmatriculare, cât și plăcuțele de înmatriculare ale mașinii.

Mașini premium de închiriat la prețuri mici. Verifică oferta!

Acest lucru trebuie făcut, la cererea noului proprietar, în termen de cel mult 90 de zile de la momentul dobândirii dreptului de proprietate asupra mașinii.

Procedura de înmatriculare a unei maşini este considerată de cele mai multe ori ca fiind îngreunată de birocraţie. Iată ce trebuie să facă un cumpărător pentru a intra legal în posesia unui autoturism.

De ce trebuie să te asiguri ca să îți înregistrezi mașina

Înainte de a merge la RAR (Registrul Auto Roman), asigură-te că ai toate actele care atestă cumpărarea automobilului. Dacă ți-ai cumpărat o mașină second-hand, ar trebui să ai contractul de vânzare-cumpărare și certificatul fiscal, iar în cazul unei mașinii cumpărate de la un dealer autorizat – factura.

Îți livrăm orice mașină oriunde în România prin serviciul nostru complet

După ce ți-ai făcut programarea poți să mergi la Direcția Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din orașul tău cu dosarul de înmatriculare.

De ce acte ai nevoie să îți înregistrezi mașina

Dosarul de înmatriculare trebuie să cuprindă toate actele necesare înmatriculării auto.

-Cartea de identitatea autovehiculului (primită la RAR);

-Actul de proprietate;

Cele mai bune prețuri de pe piață la modele BMW. Verifică lista și rezervă o mașină

-Plăcuțele cu numerele de înmatriculare străine sau o declarație pe propria răspundere că mașina a venit în țară pe platformă;

-Dovada efectuării inspecției tehnice periodice (ITP);

-Certificatul de atestare fiscală;

-Dovada plății contravaloarii certificatului de înmatriculare;

Când te gândești la achiziția unui nou automobil, trebuie să iei în calcul și suma pe care o vei scoate din buzunar pentru a plăti diferite taxe. În funcție de proveniența și vechimea autoturismului diferă și prețul taxelor. Cu toate acestea, suma pe care o vei scoate din buzunar pentru plata taxelor nu va depăși câteva sute de lei. Deci, ar trebui să ții cont și de acest aspect în momentul în care vrei sa îți iei o mașină și să decizi dacă ești dispus să plătești pe taxa de înmatriculare.

Așadar, procesul de înmatriculare al unei mașinii este unul care presupune vizite pe la mai multe instituțiile ale statului. Așa că trebuie să te înarmezi cu multă răbdare și cu toate actele necesare pentru a te bucura de mașină în cel mai scurt timp posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *