Cum trebuie să conduci ca să economisești carburantul

Eliminarea supraacizei pentru combustibil la începutul anului 2020 a dus România pe primul loc în topul combustibililor ieftini din Uniunea Europeană. Între timp, prețul a mai crescut puțin, dar tot stăm bine între țările membre ale comunității europene. Situația este una normală, judecând după nivelul de trai din România. Verifică ofertele de ultimă oră Caroutis. Ai Dacia Logan la super preț!

Cum trebuie să conduci ca să economisești carburantul

Astfel, cel mai bun preț din Uniunea Europeană se potrivește foarte bine cu locul 3 ocupat în topul celor mai mici salarii medii din comunitatea europeană. În aceste condiții, putem spune că pentru mulți români economisirea în diverse sectoare, așa cum este cazul carburantului, este importantă. Îți prezentăm mai jos câteva lucruri pe care le poți face pentru a reduce consumul de benzină/motorină.

Presiunea pneurilor

Știm că atunci când plecați la drum obișnuiți să verificați presiunea pneurilor, însă acest lucru nu vă va feri doar de posibile explozii de cauciuc și de uzura pneurilor, ci are și rolul de a reduce consumul de combustibil. Puțini știu că pneuri umflate corespunzător în permanență poate duce la un consum redus cu până la 3%. Așadar, verificați cât mai des presiunea din pneuri!

Aerodinamica autoturismului

Este cunoscut faptul că din rațiuni aerodinamice, la viteze mari, consumul de combustibil poate crește cu până la 3 litri la suta de kilometri. Așadar, celor care folosesc diverse dispozitive pe acoperiș le este recomandat să renunțe la ele, atunci când nu au neapărată nevoie. Cele mai bune prețuri de pe piață la modele BMW. Verifică lista și rezervă o mașină

LA CE TREBUIE SĂ FII FOARTE ATENT

Cât mai puține obiecte nefolositoare în mașină

Cu cât aveți mai puține lucruri în autoturism, cu atât consumul va fi mai redus. Așadar, scăpați de orice lucru inutil, oricât de nesemnificativ și ușor vi s-ar părea. Gramele, kilogramele se adună și puteți face economii importante care se traduc în grame de combustibil la fiecare km.

Turați cât mai puțin motorul

Mulți nu știu la ce turație e bine să schimbe viteza în funcție de turație, lucru care e important atât pentru prelungirea vieții motorului cât și pentru economisrea combistibilului. Astfel, în cazul motoarelor pe motorină, viteza se schimbă la 2000 rpm, iar la cele pe benzină la aproximativ 2500 rpm. În plus, încercați să plecați cât mai lent de pe loc, pentru că, recunoașteți! Nu sunteți chiar de fiecare dată “pe grabă”.

Porniți rar aerul condiționat

Situațiile de necesitate, cum ar fi dezaburirea geamurilor sau atingerea unei temperaturi “umane” în autoturism, sunt excluse din discuție, însă atunci când nu e neapărat nevoie, mai ales în oraș, e bine să evitați să porniți aerul condiționat. Cu atât mai mult cu cât vreți să obțineți și un consum redus. În oraș, aerul condiționat crește consumul de combustibil cu un litru la fiecare sută de km.

Opriți motorul

Nu doar la benzinărie sau când așteptați pe cineva e bine să opriți motorul, e indicat să faceți acest lucru și la semafor. Gândiți-vă că producătorii autoturismuelor de ultimă generație au inclus aceasă funcție de oprire automată a motorului când autoturismul stă pe loc, întrucât în condițiile unui trafic intens, reducerea combustibilului cu ajutorul opririi motorului este semnificativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *