Cum trebuie să procedezi imediat după ce ai pus benzină în loc de motorină, sau invers

Este o situație rară, indezirabilă, neplăcută, dar e nevoie să știi ce ai de făcut în clipa în care ai realizat că ai alimentat cu benzină în loc de motorină sau cu diesel în loc de benzină. Ceea ce este de reținut este că situația nu e critică, mai ales dacă nu ai apucat să pleci de pe loc.

Motorină în loc de benzină e mai dificil să bagi, însă invers situația este posibilă, și o să explicăm de ce. Este vorba de gura alimentare, care în cazul mașinilor pe motorină este mai largă, ceea ce te poate face să nu realizezi greșeala pe care ești pe cale să o faci. Verifică ofertele de ultimă oră Caroutis. Ai Dacia Logan la super preț!

CUM PROCEDEZI DACĂ PUI BENZINĂ ÎN LOC DE MOTORINĂ. SAU INVERS!

În orice caz, pistolul este diferit în cele două cazuri, astfel încât pe tot parcursul procesului de alimentare, unele amănunte ar putea să-ți atragă atenția. Pentru motorină, pistolul de alimentare este negru, iar cel pentru benzină este verde. De asemenea, „gâtul” pistolului pentru motorină are o grosime mai mare decât cel pentru benzină.

În situația în care ai apucat să faci boroboața și realizezi ce ai făcut, nu intra în panică.

Primul sfat este legat de ceea ce nu trebuie să faci: nu încerca să pornești mașină, pentru că lucrurile pot deveni complicate. Ulterior, mașina trebuie să ajungă la service. Așadar, sună la o firmă de tractări să te ajute în acest sens! Îți livrăm orice mașină oriunde în România prin serviciul nostru complet

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU MAȘINA LA SERVICE

De aici, din punctul în care mașina a ajuns la service, lucrurile ar trebuie să fie simple și să nu dureze mai mult de două ore operația în sine. Procesul este următorul: rezervorul se golește în totalitate (la multe automobile acest lucru se face prin demontarea rezervorului, fie pe sub bancheta din spate. Gaura de umplere nu e o variantă, din cauza sitei pentru mizerie cu care sunt dotate multe dintre autoturisme). În continuare, se schimbă filtrul de combustibil și chiar și instalația, în unele situații,

În mod normal, acum lucrurile ar trebui să fie în regulă. Odată alimentată cu combustibilul potrivit, mașina ar trebui să plece. Dacă, totuși, nu se întâmplă acest lucru (mai ales în situațiile în care ați apucat să vă deplasați cu mașina de la pompă, cu combustibilul greșit), e posibil să se fi defectat ceva (bujii, pompa etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *