Motorul de pe Dacia Duster, și pe Mercedes-Benz. Motivul care a dus la o lovitură de imagine

Pare de necrezut la prima vedere, dar Mercedes-Benz folosește același motor pe care îl găsim și sub marca românească Dacia Duster. Nu, nu este nici exagerare, nici o întâmplare!

În primul rând, trebuie menționat că vorbim de propulsorul turbo de 1,33 litri, care este disponibil în două versiuni la Mioveni. Proiectul a demarat în momentul în care conducerea de la Daimeler – care deține Mercedes-Benz – și parteneriatul dintre Renault-Nissan au decis să dezvolte împreună un motor turbo de 1,33 litri.

Prima oară, acest motor și-a făcut apariția pe modelele Mercedes-Benz Clasa A, dar și la Nissa Qashqai facelift. Anunțul a avut loc la finalul anului 2019. De atunci, mulțumiți de rezultate, producătorii au răspândit modelul nu doar la Mercedes și Nissan, ci și la Renault și Dacia. Cu mențiunea, normal, că fiecare dintre giganți a ales altă transmisie pentru propulsor.

Ce decizie a luat Mercedes-Benz

Mercedes a decis ca toate modelele din gama compactă să folosească motorul turbo de 1,33 litri făcut în parteneriat cu Renault și Nissan. Unitatea cu patru cilindri, care are numele de cod M282 a realizat o premieră când a fost implementat la Clasa A, în versiune A 200, cu 163 de cai putere și 250 Nm și cuplat la o cutie automată de origine Getrag.

Mercedes a pregătit și un A 180 cu 136 de cai putere, dar și un A 160 cu 109 cai putere, ambele cu același motor. De asemenea, de la finalul lui 2018 până în prezent, motorul a fost implementat cu succes și la alte serii de modele din gama Mercedes.

Dacia Duster a ajuns cea mai rapidă variantă

Motorul turbo de 1,33 litri este atât de bine făcut încât transformarea la Dacia Duster este uluitoare, susțin specialiștii. Modelul de Dacia Duster cu motorul turbo pe ea este cea mai puternică și mai rapidă Dacia construită vreodată.

Dar ce oferă ea, mai exact? În versiune TCe 150, mașina are 150 de cai putere, 250 Nm și transmisie manuală cu șase trepte. Acest model de Dacia Duster accelerează de la 0 la 100 km/h în 10,4 secunde și atinge o viteză maximă de 191 km/h.


Există și Dacia Duster TCe 130, care este pusă în mișcare de același motor și care beneficiază de aportul a 130 de cai putere.

O versiune derivată din motorul turbo de 1,33 litri a ajuns și în gama Dacia Logan. Este vorba despre motorul de 1.0 litru cu trei cilindri, folosit de constructorul de la Mioveni pentru versiunea cu GPL. TCe 100 este folosit și pentru Duster, Sandero și Logan MCV cu rezervor de gaz petrolier lichefiat.

Nissan și Renault au pus motor pe mașinile „vânate”

Nissan, în schimb, a pus motorul eclusiv pe SUV-ul compact Qashqai, în două versiuni de putere: cu 138 de cai putere și transmisie manuală și 157 de cai putere cu transmisie automată DCT, șapte trepte și dublu ambreiaj. Acest motor este așteptat, în viitorul apropiat, și sub capota noului Juke.

Renault a trimis deja pe șosele, cu acest motor, noul Clio, noul Captur, dar și pe fratele geamăn al lui Nissan Qashqai, Renault Kadjar facelift. Ultimul model vine cu 140 de cai putere și transmisie manuală sau automată sau 159 de cai putere cu transmisie manuală sau automată.

Captur se bucură de 130 de cai putere, transmisie manuală sau automată EDC, respectiv 155 de cai putere cu transmisie automată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *