Top 3 mașini electrice care se vând ca pâinea caldă pe Autovit.ro

Mașinile electrice câștigă tot mai mult teren, iar anunțurile abundă și în România, mai ales pe site-ul autovit.ro.

Printre cele mai vândute modele sunt Tesla Model 3, BMW i3 și Renault Zoe. Trebuie menționat că Tesla Model 3 a fost mașina electrică cu cele mai multe înmatriculări în Europa în urmă cu doi ani, secundat de Renault Zoe și BMW i3.

Prețuri de la 10.000 până la 75.000 euro pentru cele trei modele

Tesla Model 3 a vândut aproape 95.000 de unități, în timp ce podiumul a fost ocupat la mare distanță de Renault Zoe și BMW i3. Asta chiar dacă, de exemplu, modelul Tesla Model 3 are prețuri între 50.000 de euro și 75.000 euro. Cele mai mari dintre cele trei modele.

BMW i3 se adresează unei game mai largă de oameni, prețul fiind între 18.000 și 40.000 pe autovit.ro, iar Renault Zoe are prețuri care variază între 10.000 și 18.000 euro. Însă ce oferă fiecare dintre modele?

De ce și-a surclasat Tesla rivalii?

În ciuda prețului piperat, Tesla Model 3 și-a surclasat rivalii. Marea întrebare printre clienți este cum a reușit, în ciuda diferențelor uriașe de prețuri. Tesla Model 3 a sosit pe piața europeană la începutul anului 2019. Firma americană a spart topurile de la început, când a obținut performanțe majore.

Jato Dynamics a realizat un raport prin care, pe baza popularității, s-a stabilit că noul Model 3 al americanilor de la Tesla nu are concurență.

Mai exact, Tesla Model 3 a fost mașina electrică cu cele mai multe înmatriculări în Europa. În cursul anului 2019, cu 94.495 de unități, a fost mult peste celelalte modele concurente. Americanii au ocupat, la nivel global, locul 51 într-un clasament al modelelor indiferent de tipul de propulsie.

„Model 3 Tesla a bulversat piața!”

În plus, dominația Tesla a fost categorică, în contextul în care a înmatriculat de peste două ori mai multe unități decât ocupanta locului doi în acest top, Renault Zoe. Hatchback-ul electric al mărcii franceze a înregistrat 45.682 de unități înmatriculate.

Lupta pentru poziția a treia a fost una extrem de echilibrată, în contextul în care BMW i3 a avut 32.451 de unități înmatriculate, în timp ce Nissan Leaf s-a oprit la 32.443 de unități.

Reprezentanții Jato vin și cu o mențiune. Specialiștii susțin că actualul clasament poate fi conjunctural, iar succesul  înregistrat de Model 3 ar putea fi doar unul temporar. Jato recomandă o concluzie doar atunci când numeroasele SUV-uri electrice anunțate de productatori vor deveni disponibile în volume rezonabile.

“Nu este niciun dubiu că Model 3 a bulversat piața europeană. Totuși, trebuie să luăm în calcul că este un sedan, o caroserie care nu este neapărat căutată de clienți. Succesul său va fi măsurat corect când SUV-urile electrice vor ajunge pe piață, iar clienții vor avea mai multe opțiuni”, explică oficialii Jato.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *