TOP 5 cele mai sigure SUV-uri din lume la ora actuală

Așa cum filmele au decernarile lor anuale de premii, așa cum fotbaliștii primesc distincții în fiecare an, cum muzicienii culeg an de an laurii muncii lor, și mașinile primesc premii în fiecare an. Unul dintre aceste premii este pentru siguranță.Organizația americană Insurance Institute for Highway Safety a acordat premii celor mai sigure SUV-uri din lume. Au existat două categorii de siguranță: “top safety pick” și “top safety pick +”, pentru cele mai sigure dintre cele sigure. Evident, pentru a primi “+” automobilele au fost obținut rezultate ideale într-un număr mai mare de parametri decât celelalte. Mașini premium de închiriat la prețuri mici. Verifică oferta!

TOP 5 cele mai sigure SUV-uri din lume la ora actuală

Vi le prezentăm și noi, mai jos, însă doar pe cele care au relevanță, respectiv pe cele pe care care le puteți achiziționa din România.

Mazda CX-3 – deși este cel mai mic model dintre cross-over-urile oferite de Mazda, constructorul japonez nu a făcut rabat de la standardele de siguranță. Dintre sistemele de siguranță cu care vine echipată Mazda CX-3 amintim: frânare automată de urgență, montiorizare a punctului mort și cross traffic alert, cruise control adaptiv și faruri adaptive.

Mazda CX-5 – echipamentul de siguranță “Activesense” include senzori pentru avertizare în caz de coliziune frontală cu frânare de urgență automată și detectare a pietonilor. De asemenea, include control automat al vitezei de croazieră, asistență pentru păstrarea benzii și avertizare la ieșirea involuntară de pe banda de mers. Nu lipsesc monitorizarea punctului mort, cu avertizare cross traffic alert.

Subaru Forester – acest model de Subaru promite să oferă siguranță maximă pornind de la sistemul standard de tracțiune integrală simetrică. Forester vine cu un sistem Eye Sight care adaugă control automat al vitezei de croazieră. În echiparea standard intră și avertizarea pentru coliziune frontală, franarea automată de urgență, sistem de avertizare la trecerea involuntară peste liniile de separare a benzilor. Ca opțiuni sunt sistemul de monitorizare a punctelor moarte și frânare automată în timpul mersului înapoi. Versiunea de top vine echipată cu o cameră video care monitorizează în permanență dacă ochii șoferului rămân deschiși.

CE  SUV SĂ-ȚI ALEGI

Mercdes Benz GLE – în 2020 Mercedes a introdus un model nou pentru clasa GLE, echipat cu cea mai nouă tehnologie pentru siguranța șoferului și a pasagerilor. Echiparea standard include monitorizarea punctului mort și frânarea automată de urgență. Pachetul plus vine control adaptiv al vitezei sytop-and-go, frânare de urgență îmbunătățită, alertă pentru coliziunea frontală și asistență la schimbarea involuntară a benzii. Cele mai bune prețuri de pe piață la modele BMW. Verifică lista și rezervă o mașină

Volvo XC-90 – cunoscută timp de multe generații ca una dintre cele mai sigure mașini, Volvo s-a străduit în ultimii ani să-și confirme statutul și să fie din nou premiată de experți. Astfel, modelul din 2020 vine cu cruise control adaptiv și faruri adaptive, control automat al vitezei de croazieră, monitorizarea punctului mort, cu avertizare cross traffic alert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *