Top 5 mașini electrice vândute în funcție de țară

Există state, precum Norvegia, care și-au propus ca în 2025 să permită doar circulația autoturismelor electrice. În plus, în 2040 se estimează, ca mai mult de jumătate din mașinile noi care se vor vinde să fie electrice. Până atunci haideți să vedem care sunt în acest moment cele mai vândute astfel de autoturisme pe piața mondială, după ce, în 2019 au fost comeprcializate peste două milioane de mașini electrice. Mașini premium de închiriat la prețuri mici. Verifică oferta!

Serviciul britanic Uswich a studiat 60 de state și a stabilit care sunt mașinile preferate ale amatorilor de mașini electrice. Astfel, Testa este cea mai vândută mașină, iar cel mai popular model al producătorului american este Tesla Model 3 (numărul 1 la vânzări în 19 state).

MAȘINA ELECTRICĂ CU CELE MAI MULTE VÂNZĂRI ÎN ROMÂNIA

În nouă dintre cele 60 de țări analizate, modelul Nissan Leaf ocupă primul loc în topul vânzărilor, în timp ce în alte șase state Renault Zoe este modelul preferat al cumpărătorilor. Zoe e în top mai ales în sudul Europei, iar în Spania, Franța, Croația și chiar Turcia. e-Golf de la Wolkswagen este lider la vânzări în trei țări, însă ca marcă producătorul german este pe primul loc în clasamentul a cinci state. Îți livrăm orice mașină oriunde în România prin serviciul nostru complet

Renault Zoe este mașina electrică cel mai des întâlnită pe străzile din România, autoturismul constructorului francez fiind între cele mai performante din clasa sa. La mijlocul lunii octombrie, Dacia și-a prezentat primul model 100%, Dacia Spring, care va începe să fie comercializat din 2021. Se așteaptă astfel, ca odată cu lansarea comercială, Spring să fie cel mai vândut model electric din România și, de asemenea, și numărul mașinilor electrice vândute să crească. În 2019, 4% dintre mașinile comercializate în România au fost electrice.

TOP VÂNZĂRI MAȘINI ELECTRICE VÂNDUTE ÎN FUNCȚIE DE ȚARĂ

Tesla / Model 3 – 21 ( Număr state unde compania e lider pe piața autotuturismelor electrice)

Nissan Leaf – 9

Renault Zoe – 7

BAIC E-C Series – 6

Wolkswagen e-Golf – 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *