Top anvelope de iarnă. Care sunt cele mai bune pentru mașina ta

Iarna 2019 nu a fost una “de speriat” și, după cum spun specialiștii, nici cea din 2020 nu va fi diferită. Oricum ar fi situația trebuie să fim pregătiți, iar anvelopele de iarnă, sunt obligatorii atunci când zăpada este depusă. Mașini premium de închiriat la prețuri mici. Verifică oferta!

Înainte să te echipezi cu cele de iarnă, verifică dacă nu cumva cauciucurile sunt uzate și e nevoie să le schimbi (mai sunt și unii băieți de la vulcanizare care te anunță că ai cauciucurile uzate, dar nu e o regulă). În caz că e cazul să-ți achiziționezi un set nou, e bine să te documentezi în legătură cu ce e potrivit pentru mașina ta (dacă e prima oară când le schimbi), să citești ce a mai apărut și ce tehnologii au mai fost dezvoltate între timp.

CARE SUNT CELE MAI BUNE ANVELOPE DE IARNĂ

Nemții de la Auto Zeitung au analizat anvelopele mai multor producători de top și le-au nominalizat pe cele mai bune. Au avut în vedere mai mulți factori: eficiența, frânarea pe carosabil ud, frânarea pe carosabil uscat, acvaplanarea în linie dreaptă și în curbă, zgomotul la rulare, stabilitatea în contact cu diferite suprafețe, confortul rulării.

5. Pirelli Winter Sottozero 3. Excelează atât pe carosbil ud și uscat, în timp ce pe zăpadă comportamentul este ușor dezechilibrat. În privința economiei de combustibil, se încadrează în clasa C.

4. Dunlop Winter Sport 5. Punctele forte ale acestor anvelope sunt rezistența bună la rulare, manevrarea și frânarea pe zăpadă. În ceea ce privește aderența pe teren umed se încadrează în clasa B, iar din punct de vedere al economiei de cobustibil în clasa C. Îți livrăm orice mașină oriunde în România prin serviciul nostru complet

CE ANVELOPE SE COMPORTĂ CEL MAI BINE PE ZĂPADĂ

3. Vredestein Wintrac Pro. Fie că ai de-a face cu un carosbil uscat, umed sau acoperit de zăpadă aceste anvelope se vor descurca la fel de bine.

2. Michelin Alpin 5. Se remarcă prin performanțe foarte bune la acvaplanarea în curbă și în linie dreaptă și, de asemenea, la manevrarea pe carosabil uscat. La consum de combustibil sunt însă în clasa E.

1. Goodyear UltraGrip Performance Gen-1. Este un model de anvelope remarcabil în toate condițiile. Frânarea pe zăpadă, tracțiunea pe zăpadă, acvaplanarea în curbă și frânarea pe zăpadă sunt capitolele de top pentru anvelopele Goodyear.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *