Trasee memorabile de parcurs cu mașina în România (2)

Continuă cu seria a doua de trasee pitorești pe care să le vizitezi cu mașina în România. Aceste drumuri trebuie să le parcurgi în sezonul cald, traversarea pe timp rece este extrem de dificilă. Se spune că un oraș îl ”savurezi” dacă îl cutreieri cu bicicleta, însă o țară trebuie parcursă cu mașina, nu cu trenul, nu cu microbuzul, nu cu autocarul. Dacă ai de gând să faci o drumeție prin România, închiriază o mașină rapid și simplu prin Caroutis.

Plaiul Foii – Măgura

Dacă vă numărați printre cei care adoră locurile sălbatice, uitate de lume, acest traseu vă va merge direct la suflet. Aventura începe la poalele munților Piatra Craiului, mai exact de la Cabana Plaiul Foii. Satul pe care îl veți traversa, Măgura, este unul absolut superb. Este așezat între Piatra Craiului și Bucegi, la o altitudine de 1.000 de metri. Nu degeaba cei de la ”National Geographic” l-au numit cel mai frumos din lume.  Acest traseu parcă rupt din rai se întinde pe doar 17 kilometri.

Roșia – Suncuiuș – Peștera Unguru Mare

Dacă alegeți să parcurgeți traseul Roșia, Damiș, Bratca, Suncuiuș, Peștera Vântului, Peștera Unguru Mare, trebuie să știți că aveți nevoie de aproximativ o oră pentru a străbate toți cei 40 de kilometri.
Porniți din Bihor, mai exact din comuna Roșia, una dintre cele mai mari din lume. Pentru a ajunge la Peștera Unguru Mare, din munții Pădurea Craiului, drumul vă va duce printre foarte multe stânci, situate destul de aproape de șosea. Odată ajunși în Suncuiuș, veți observa că drumul asfaltat se va termina și de-abia atunci va începe adevărata aventură de pe marginea Crișului.

Bran – Cheile Grădiștei – Rucăr (E574)

Stațiunile Bran și Rucăr sunt legate de un drum pe cât de simplu, pe atât de impresionant. Cei 35 de km de traseu vă vor lăsa, cu siguranță, fără cuvinte. Cei care nu au ajuns încă pe acest drum cu mașina trebuie neapărat să încerce experiența măcar o dată.
Parcul Natural Piatra Craiului, Peștera Dâmbovicioara, Peștera cu Lilieci, Lacul Vidraru sau Prăpăstiile Zărneștilor sunt obiectivele turistice pe care le puteți admira pe acest traseu.

Vatra Dornei – Piatra Fântânele – Ciosa

Încheiem lista celor mai spectaculoase trasee din România cu unul care face legătura între Bucovina și Ardeal. Dacă încă nu ați avut ocazia să vizitați aceste zone superbe ale țării noastre, puteți face acest lucru într-o singură zi.
Plecarea se face din Vatra Dornei, iar drumul va urca până la 1.200 de metri. În ciuda faptului că sunt foarte multe serpentine, drumul este foarte bun și nu vă va crea niciun fel de disconfort la volanul mașinii. După ce veți trece prin Dorna Candrenilor, Căsoi și Piatra Fântânele, veți ajunge în sătucul Ciosa-Iliuța. Acesta este situat pe 7 coline, la fel ca un alt oraș mult mai cunoscut și îndrăgit, Roma.
Verifică prima parte a celor mai frumoase drumuri din România AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *