Vinieta în Bulgaria. Cât costă și unde poți să o plătești

Trecerea graniței în Bulgaria impune plata unei taxe de circulație pe drumurile publice. Vinieta este obligatorie pe teritoriul vecinilor, iar neachitarea ei atrage amenzi importante. De unde poate fi cumpărată și cât costă?

Există două variante prin care poate fi achziționată vinieta: fie în format fizic, fie online. Dacă optați să plătiți cash, o puteți face de la ghișeele amplasate imediat după trecerea graniței sau de la benzinării. La stațiile de alimentare cu combustibil există terminale cu autoservire, care se află pe tot teritoriul țării. În ambele cazuri vinieta va intra în vigoare imediat după achiziție. Verifică ofertele de ultimă oră Caroutis. Ai Dacia Logan la super preț!

CUM PLĂTEȘTI ONLINE VINIETA ÎN BULGARIA

Dacă, în schimb, veți alege să achitați taxa de drum online, aceasta poate intra în vigoare, în funcție de alegerea dumneavoastră, chiar și la 30 de zile de la plată. Puteți achita vinieta fie pe site-ul web.bgtoll.bg, care are și variantă în limba română (alegeți din meniul din dreapta sus a ecranului limba română), fie din aplicația BGTOLL  pe care o puteți downloada pe telefonul mobil din Google Play sau App Store.

Vinieta este disponibilă în mai multe variante, la fel ca în România, diferența apare atunci când vine vorba de preț. Taxa de drum a bulgarilor e de două ori mai mare decât pe teritoriul țării noastre. Astfel:

-un weekend – 10 Leva / 25 de lei (valabil de vineri, de la ora 12:00, până duminică, la ora 23:59);

-o săptămână – 15 leva / 37 lei / 5,1 euro

-o lună – 30 Leva / 74 de lei / 7,7 euro

-3 luni – 54 Leva /132 de lei / 15,4 euro

-un an – 97 Leva / 238 de lei / 49,61 euro

DE CÂND E VALABILĂ VINIETA ÎN BULGARIA

Urmând linkul web.bgtoll.bg/TollProduct puteți verifica valabilitatea unei viniete. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți țara de proveniență a autoturismului și  numărul de înmatriculare. Plata online, introdusă în 2019, aduce și beneficiul că nu mai e nevoie să lipiți nimic pe parbrizul mașinii. Mașini premium de închiriat la prețuri mici. Verifică oferta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *