Vinieta în Ungaria. Cât costă și unde poți să o plătești

Intrarea pe teritoriul Ungariei și traversarea anumitor tronsoane de drum presupun achitarea unei viniete. Plata acestei taxe trebuie făcută înainte de a pătrunde pe un astfel de drum! Plată ulterioară atrăgând după sine obligativitatea achitării unei suprataxe.

Ungaria are o rețea de șosele cu plată care însumează 1380 de kilometri. Pe aceste categorii de drumuri este obligatorie plata unei taxe de drum care variază în funcție de perioada de timp petrecută pe un un astfel de tronson de drum și de tipul autovehiculului. Verifică ofertele de ultimă oră Caroutis. Ai Dacia Logan la super preț!

CÂT COSTĂ ȘI UNDE PLĂTEȘTI VINIETA ÎN UNGARIA

Există diverse modalități de achiziționare a vinietei pentru Ungaria. Cel mai simplu este online, de pe diverse site-uri care oferă această facilitate sau din aplicația Tpark, instalată pe telefonul mobil. Puteți opta și pentru a cumpăra vinieta de la ghișeul situat în vamă sau de la anumite benzinării din România sau Ungaria.

Așa cum este menționat anterior, plata online se poate realiza pe mai multe site-uri. Unul dintre acestea este hu-vignette.com/ro/. Nu aveți nevoie decât de numărul de înmatriculare. Prin această metodă nu aveți nevoie să lipiți în geam autocolantul care se dovedească achitarea taxei.

Există mai multe tipuri de viniete, clasificate în funcție de valabilitatea acestora:

-10 zile -14,90 euro / 72,3 lei (vinieta este valabilă de la data indicată și încă nouă zile, până în ziua 10, ora 23:59)

-o lună – 18,80 euro / 91,18 lei

-un an – 139,80 euro / 678 lei

-un an (la nivel de județ) – 19,90 euro / 96,5 lei (este o vinietă valabilă doar în județul pentru care este cumpărată din momentul achiziției până la 31.01.2021).

DE CÂND E VALABILĂ VINIETA ÎN UNGARIA

Vinieta este valabilă de la o dată pe care o puteți indica în momentul achiziției, fie că alegeți să plătiți online, la ghișeu sau la benzinărie. În principiu, nu puteți achita vinieta după ce ați călătorit pe un tronson cu plată. Există totuși o excepție de la această regulă – atunci când este achitată în primele 60 de minute de la intrarea pe un tronson de șosea cu plată. Mașini premium de închiriat la prețuri mici. Verifică oferta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *